Chokladfondant
Sååå otroligt gott...
Chokladfondant
4 portioner
100 g smör (jag hade margarin)
150 g mörk choklad, gärna 70%
2 äggulor
1 ägg
1/2 dl strösocker
1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i fyra formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens - eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med vaniljglass och färska bär.
Enkelt och så otroligt gott
Alltså du läskar mig alltid med så himla god mat & snygga uppläggningar ; - ) De vill jag ha mer av 2011! Hihi!
Ni verkar ha haft de mysigt du & maken din. Ibland kan de vara himla gott att bara vara hemma & få tillaga smarrig mat tillsammans!
Tack för din grattishälsning till oss. Blev jätteglad! : - )
Kramar i tusen & god fortsättning på de nya året!
GOTT NYTT ÅR!!!
Låter som du hade en trevlig nyårskväll med maken, och jisses så god mat ni ätit :) Mums...
Hoppas du har ett givande och glädjefyllt år framför dig!
Kramar Bella
Önskar dig ett underbart 2011 och vad smarrigt det ser ut!!!
Stor kram/Anna
Wow vilken supé!
Här hade det nog blivit något enklare om maken och jag firat själv -eller catering ;-)
Nu fick vi en supernyårssupé också men då var det många kockar som hjälpts åt!
Önskar dig ett härligt 2011!
KRAM
Mmm, det där receptet snor jag rakt av o ska försöka mig på då nästa festliga tillfälle bjuds, såg väldigt inbjudande gott ut samt enkelt att fixa.
Trevlig söndag, kram från Smedby! :-)
Mmmmums!!