Äppelmuffins med crumble
Sött och gott....
Jag har fått en beställning och nu har jag bakat 45 stycken av dessa muffins, hoppas dom kommer att bli godkända :)
Receptet är från Leilas kokbok och här kommer receptet för er som blev sugna på att baka dessa ;)
Äppelmuffins med crumble
6 stora eller 12 små
100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ägg
11/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumma vätskan.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
Fyllning
4 stora äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
1 msk malen kanel
1. Kärna ur och skär äpplena i klyftor eller bitar.
2. Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda äpplena med smeten och fyll formarna till 2/3. Lämna några äppelklyftor till garnering.
Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
2. Strö lite crumble på toppen och garnera med en äppelklyfta i varje muffins.
3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter
Lycka till!