Skurna mandelpepparkakor
Doftar ljuvligt i köket....
Här bakas det pepparkakor och det doftar så gott och en hel del deg har åkt ner i magen...aj aj :(
Hur gott är det inte med pepparkaksdeg ;)
Idag fick jag åka iväg till ett andra jobb efter mitt ordinarie och jag var inte hemma förrän halv sex men det var kul att få komma till detta kök och se hur det fungerar.
Ikväll blir det alla favoritprogram på tv ;) En lugn och skön kväll med andra ord :)
Nu ska ni få receptet på dessa pepparkakor....
Skurna mandelpepparkakor
ca 200st
3 1/4 dl farinsocker
2 dl ljus sirap
350 g smör
1 1/2 msk malen kanel
1 msk malen nejlika
1 msk malen ingefära
3 dl skållad mandel
11 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1. Häll farinsocker, sirap, smör och kryddor i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda upp under omrörning. Dra kastrullen åt sidan och låt smeten svalna.
2. Hacka mandeln grovt och blanda med mjöl och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i sirapssmeten och blanda ihop till en fast deg. Lägg den att vila på ett bakplåtspapper i rumstemperatur i ca 30 minuter.
3. Forma degen till fyra rullar och linda in dem i smörpapper. Ställ kallt ett par timmar eller gärna över natten.
4. Värm ugnen till 175 grader. Skär degen i tunna skivor med en vass kniv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda pepparkakorna i omgångar i mitten av ugnen i 7-8 minuter. Låt svalna på plåten. Förvara i burk med tättslutande lock.
Dessa är goda med en bit ädelost, så ät och njut :)
Update: Mina favoritprogram var inte ikväll, tydlingen sista avsnitten förra veckan :(
Camilla sa:
Duktiga du!
Vad goda dom ser ut att vara.
Kram på dig!