Italiensk paj med salami


En ny paj som provades i helgen.....

Måndag och ny vecka. Idag ska jag visa ett recept på en ny paj som jag provade på mina vänner i helgen. Den blev verkligen omtyckt och receptet ville has. Här kommer det.

Italiensk paj med salami

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1,5 msk vatten
1 krm salt

Fyllning
1 burk paprika grillad i olja
1 burk kronärtskocksbottnar marinerade i olja
1 dl riven parmesanost
1 dl lagrad riven ost typ västerbotten
3 ägg
2 dl mjölk
nymalen svartpeppar
salt

Sallad
1 näve ruccola
100 g halverade körsbärstomater
1 dl svarta oliver med kärna
8 skivor italiensk salami (tog flera)
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.
2. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills den fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.
3. Låt det mesta av oljan rinna av från paprikan och kronärtskockan. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över.
4. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.
5. Blanda ruccola, körsbärstomater och oliver i lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.

Lycka till!!!

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0