Kall räkpaj


Kanske en räkpaj till buffén....

Nu kommer ytterligare ett recept, denna gång på en paj som vi hade på studentfesten. Detta är ett gammalt recept som gjordes mycket förr men som nu blivit bortglömt. Här kommer receptet........och ni har väl inte missat receptet på marinerad kycklingfilé här nedan ;o)

Kall räkpaj
Ugn 200 grader och grädda ca 20 minuter
Skal
100 g mjukt smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl riven ost
3 krm salt
ca 3 msk kallt vatten
Gör en deg, låt stå i ca 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Pensla med uppvispat ägg. Grädda. Låt skalet kallna.
Blanda
3 dl creme fraiche
2 1/2 msk chilisås
1 krm peppar
1 1/2 tsk italiensk salladskrydda
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad lök
Lägg röran i det kalla skalet och lägg sedan på räkorna (800 g oskalade räkor)
Skiva avocado och lägg lite snyggt på räkorna och droppa sedan lite citron på avocadon så blir den inte missfärgad.

Smaklig spis!
Bella sa:

Åååh, så gott det ser ut!!! Tack för att du delar med dig av dina goda recept, sparar dem alltid i min receptmapp, perfekt att kunna plocka fram vid rätt tillfälle :)



Hoppas du haft en bra dag



Kramar Bella

2010-06-14 @ 20:49:19 | http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/
Cilla sa:

Så gott!!=D

Kram och ha en mysig kväll

2010-06-14 @ 21:36:22 | http://cillapilla.devote.se

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0