Chokladkaka med Mariannefluff

Lite gott till kaffet.....

Jag bakade en ny kaka igår som vi skulle prova till kaffet, ckokladkaka med mariannefluff. Sött och gott!!
Här ska ni få receptet:
Vinnarkaka heter den i receptet
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
En stor näve minimarshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller

Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.
2. Ta ut Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.
3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka!! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.
4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff. (Jag gjorde en tårta och sedan hittade jag inga minimarshmallows så jag fick klippa dessa stora i bitar).

Lycka till!
Ann-Louise sa:

Grattis i efterskott!! Fin klocka du fick, jättefin!



Ja det var kul att vara på plats även om det var mycket folk. Händer ju inte så ofta så man får passa på.



Har Helge kommit hem än??



Kram

2010-06-20 @ 11:07:02 | http://annlouisesvarld.blogg.se/
Camilla sa:

Oj,vad det där lät gott.

Måste baka.

Eller blev det något över så jag får din? ;)

Ha det bäst!

Kram!

2010-06-20 @ 16:42:43 | http://cammo69.blogspot.com

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0