Quiche Lorraine


Skink och ostpaj...

Idag kommer ytterligare ett gott recept och denna gång på en jättesmaskig paj.
Håll till godo :o)

Ost och skinkpaj
Pajskal:
150 g tärnat smör
3 dl mjöl
2 krm salt
ev 2 msk kallt vatten

Fyllning:
300 g tärnad skinka
200 g smakrik ost
1/2 strimlad purjolök
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 msk oregano
2 msk persillade
Vitpeppar
Ruccola
1 tomat

Äggstanning
3 dl gräddmjölk
3 ägg
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
1 krm curry
Vitpeppar

Gör så här:
Pajskal: Nyp ihop smör, mjöl och salt. Rör ev i en skvätt vatten och knåda till en deg.
(Jag gjorde degen i matberedare.) Tryck ut degen i en pajform, jag använde en springform.
Nagga och förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 15 minuter.
Fyllning: Fräs purjolök och vitlök i smör. Strö över socker, oregano och persillade. Fräs tills löken mjuknat och smaka av med vitpeppar.
Lägg ruccola i botten av pajskalet. Blanda ost, skinka och den frästa löken. Lägg fyllningen i pajskalet över ruccolan. Fördela en skivad tomat på toppen av pajen.
Äggstanning: Vispa ihop gräddmjölken med ägg, oregano och paprikapulver. Smaka av med en knivsudd curry samt vitpeppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i 200 grader ca 45 minuter.

Servera med en fräsch krispig sallad och en kall krämig sås.
Marie sa:

Gott som vanligt! Paj är ngt jag aldrig tröttnar på!

kram

2010-07-07 @ 19:59:47 | http://sjovreten.blogg.se/
Cilla sa:

Åh jag önskar jag haft en sån paj istället för den tråkiga felifpajen jag åt förut=/Din ser jättegod ut=)

Kram

2010-07-07 @ 21:59:13 | http://cillapilla.devote.se
SOFFIE sa:

mums va gott,tack för det receptet

2010-07-07 @ 22:09:46 | http://soffie69.blogg.se/
Sus sa:

Skönt dopp, tycker till och med badkrukan = jag att det låter som :)

Pajen står på menyn till nästa vecka, smarrigt värre!



Kraaaaaaaaaam

2010-07-07 @ 22:35:47 | http://blomtoken.blogg.se/
Bella sa:

Så gott det ser ut, som vanligt :)



Läste att du tagit första doppet, härligt! Jag älskar att bada och så sent som jag premiärbadade iår det vet jag inte när jag gjorde senast...



Din kyckling med hallon lät spännande, den måste jag prova vid tillfälle



Ha det gott



Kramar Bella

2010-07-07 @ 22:41:13 | http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/
cecce sa:

Yummie! Har nu något kvar???

Är här i krokarna i morgon!

Ring gärna!



Kramar

2010-07-07 @ 22:58:08 | http://ceccesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0