Kyckling med hallon
En ny spännande rätt.....
Ikväll har jag provat ett nytt recept på kyckling och jag tyckte det var riktigt gott så det kan vi göra flera gånger.
Kyckling med hallon
800 g kycklingfilé
2 dl frusna hallon
1/2 dl apelsinjuice
2 dl vitt vin
1/2 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl strimlad basilika
1/2 dl fint hackad persilja
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk soja för färgens skull
2 msk strösocker
salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Mixa de frusna hallonen med apelsinjuice, vin, olja och den pressade vitlöksklyftan. Rör ner örterna. Lägg i kycklingen i marinaden och låt stå och dra i ca 1 timme.
2. Häll i de marinerade kycklingfileérna samt marinaden i en traktörpanna eller dyligt.
3. Tillsätt grädde, tomatpuré, soja och socker.
4. Låt grytan koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i ca 45 minuter. Rör om då och då.
5. Smaka av.
Servera med klyftpotatis och gärna en god mangosalsa.
Smaklig måltid
Marie sa:
Vilket spännande recept!! blev det gott?
Sus sa:
Woww...vilket annorlunda recept...woow!
Men jag ska lätt spara det och testa det :)
Kraaaaaaaaaaam
Susanne P sa:
Det var verkligen ett annorlunda recept men ett spännande ett!
Jag har haft en otrolig underbar dag...hoppas att du får lite mer sol framöver!
Kraaaam
cecce sa:
Mmm..det där lät riktigt smaskigt och lite annorlunda. Blev absolut sugen på att testa:-)
Kramar!!
Linda - Inspiration, Inredning, Design sa:
Det ser inte fel ut! Spännande med hallon i maten.
KramKram