Mera nya goda recept


Fläskfilégryta och tobleroneparfait......

Så var det redan söndag, varför går tiden så fort :o( Snart ska sonen sätta sig på bussen och åka tillbaka till Norrköping men det har varit mysigt att fått ha honom hemma ett par dagar :o)
På sonens begäran har det blivit lite nytt och gott i matväg denna helg, tycker i vanliga fall när jag jobbade hela dagarna med mat att det var så tråkigt att laga mat när man kom hem men nu känns det riktigt kul igen.
Så idag får ni ytterligare två recept att prova. Tyvärr fick jag ganska dåliga bilder men det var riktigt gott kan jag lova.

Fläskfilégryta med mild senapscréme
4 portioner
150 g champinjoner klyftade
1 lök finhackad
1 röd paprika finhackad
1 vitlöksklyfta hackad
1 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
3 msk messmör
500 g fläskfilé
margarin till stekning
4 dl matlagningsgrädde
5 cm purjolök till garnering
3 dl ris
salt och peppar

1. Koka riset enligt beskrivningen på paketet. Bryn den finhackade löken och vitlöken i en gryta. Tillsätt champinjoner och paprika.
2. Putsa och skär fläskfieén i stora bitar och bryn även den tillsammans med grönsakerna.
3. Tillsätt kycklingfond, matlagningsgrädde och messmör och låt kokaa i ca 10 minuter.
4. Smaka av med senap, salt och peppar. Red av grytan med lite Maizena.
Servera med ris och sallad, garnera gärna med purjolök.

Tobleroneparfait
4-6 portioner
200 g Toblerone, hackad
1 äggula
1 msk strösocker
2 dl vispgrädde, lättvispad
1 sats Hallonsirap

Smält 140 g Toblerone i vattenbad.
Vispa äggula och socker i bunke över varmt vattenbad.
Ta äggsmeten från värmen när sockret löst sig och den är luftig, fortsätt att vispa tills den kallnat och är skummig och ljus.
Vänd den smälta Tobleronen i äggsmeten och därefter även den vispade grädden.
Strö en tredjedel av det återstående chokladhacket i botten på en form, slå på hälften av smeten. Strö över hälften av det resterande chokladhacket, resten av smeten och avsluta med det sista chokladhacket.
Sätt in i frysen och låt den stelna i 3-5 timmar.
När parfaiten stelnat, skär upp och servera med bärsirap.

Hallonsirap
11/2 dl strösocker
1 pkt (250g) frysta hallon (eller blåbär, björnbär, jordgubbar om så önskas)

Smält sockret gyllenbrunt i en kastrull, slå på ett paket hallon, sjud och se till att sockret löser sig.
Sila bort kärnor och låt svalna.

Det är något som inte stämmer med receptet, på bilden är parfaiten vit med chokladbitar i. Använder man vit Toblerone så blir det väl inte bruna chokladbitar i????????

Lycka till och ha en skön och solig söndag
Kramen

Ann-Louise sa:

Vilken tur jag inte bor med dig då skulle jag väga minst 100kg om jag blev serverad sån god mat!! Toblerone är ju såå gott!



Hoppas att det går vägen med ditt "drömjobb" då?! Är det något med café att göra?



Kram

2010-02-28 @ 11:36:48 | http://annlouisesvarld.blogg.se/
Cilla sa:

Jaha,du är kock=O Inte konstigt att allt ser så himla gott ut på bilderna.=) Jag får ta mig en dag och försöka mig på något av recepten.



Kram och ha en mysig söndag

2010-02-28 @ 13:00:03 | http://cillapilla.devote.se

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0