Julgodis


Sötsaker till jul...

Idag har sonen och jag gjort julgodis, ett riktigt pillgöra och riktigt svårt för en perfektionist som jag ;)
De första med strössel är en recept som jag hittade hos Akleja och heter Cakepops.

Cakepops
1 paket Ballerina kladdkaka
50-100 g Philadelphiaost
100-150 g mjölkchoklad
strössel

Mixa kakorna till ett fint pulver, det ska inte vara några bitar kvar. Blanda med osten och rulla till lagom stora bollar. Ställ kallt tills de stelnat.
Smält chokladen och doppa bollarna där i. Lägg dem på ett bakplåtspapper och strö på strössel och ställ kallt för att stelna.

Mintkyssarna hade jag ett recept som inte riktigt var så bra, gjorde om samma recept två gånger och ändå fick jag göra om det på slutet för att få smeten så lös att den gick att klicka ut...inte nöjd :(

Det tredje receptet är Bountykulor som jag hittade hos Ann-louise

Bounty
50 g smör
0.5 dl sirap
0.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor 200g

200g ljus eller mörk blockchoklad
silverkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-10 minuter. Rör hela tiden till det börjar bli lite segt. Tillsätt kokosen. Låt svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. Ställ kallt ca 1 timme.
Smält blockchokladen och doppa bollarna, använd tandpetere och ställ de sedan på bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kylskåp.

Gott gott!!!

I morgon blir det lingonkola :)

Kramen
Ann-Louise sa:

Ren glädje för ögat! Vad fina du gjort! Att du orkar göra om...Jag har gjort chokladfudge som fick 5+ här hemma idag! Hade bara till en halv sats så jag får nog göra mer sen!



PS. ditt foto nere till vänster är som konst!! Så fint! (förra inlägget)



KRAM

2010-12-19 @ 21:31:59 | http://annlouisesvarld.blogg.se/
Emma Kolsgård sa:

Hej Susanne!

Vad fint godis du gjort, mintkyssar har jag aldrig lyckats med, de andra två ser himla goda ut, måste jag nog testa...

KRAM Emma!

2010-12-19 @ 22:47:43 | http://www.busochbak.blogspot.com/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0