Citrustårta

Mannens val av tårta....

För er som vill baka denna tårta så kommer receptet här:

Citrustårta

Den krämiga citronfyllningen gör tårtan fräsch och god - frostingen gör den förförisk.
2 ägg
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 citron, skal och saft
saften av 1 apelsin
150 g smör eller margarin

Citronkräm
1 citron, skal och saft
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 msk kallt smör

Frosting
50 g smör, rumsvarmt
200 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
saften av 1 limefrukt

Gör så här:
1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret.
2. Blanda vaniljsocker, bakpulver, samt vetemjöl och vänd ner det i smeten.
3. Rör i citronskal samt saften av citron och apelsin och det smälta smöret. Rör tills smeten blir jämn.
4. Häll smeten i smörad och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att den är klar. Låt svalna.
5. Citronkräm: Blanda citronskal och saft, socker samt ägg i en rostfri bunke. Ställ den över en kastrull med vatten som sjuder. Rör i krämen tills den tjocknar. Den får inte koka. Ta bunken från värmen och klicka i smöret samtidigt som du rör häftigt. Låt svalna.
6. Dela kakan i två delar med en kniv. Fördela citronkrämen på tårtbottnen. Lägg på locket.
7. Frosting: Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn och fluffig smet.
8. Bred frostingen runt om och ovanpå tårtan. Garnera med riven choklad och limeskivor. Förvara kakan i kylskåp.

Lycka till!!


Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0