Chokladkola


Mörk och seg chokladkola....

Ikväll skulle jag prova att göra lingonkola men den blev inte bra så jag gjorde min vanliga enkla chokladkola istället. Nu får det nog vara bra med allt gottis som tillverkas här hemma ;)

Chokladkola

120 g smör
1 1/2 dl sirap
2 dl socker
4 msk kakao

Koka alla ingredienser en kastrull i fyra till fem minuter, var noga med tiden eftersom kolan lätt bllir för hård om den får koka för länge. Gör kulprovet!!! Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form, själv brukar jag använda en avlång sockerkaksform. Klipp eller skär i lagom stora bitar när den svalnat och stelnat. Slå in kolorna i smörpapper eller cellofan.

Ät och njut och var rädd om tänderna ;)

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0