Tankar Tankar


Lugnt och rogivande........


Idag vaknade jag redan klockan fyra, tankarna gör uppror i huvudet!!
Jag känner mig lite förvirrad just nu, jag har ju lovat mig själv att inte lyssna på andra utan att följa mitt eget hjärta. Men nu börjar folk i våran omgivning ha åsikter om denna flytt och då mest att inte lägenheten är tillräckligt stor så att våra barn får plats.
Ena sonen pluggar i Stockholm och där ska ha vara i minst 3 år, då är han 23 år. Lilleman vill inte till Skåne för tillfället utan ska gå färdigt sin utbildning till sommaren och vill sedan ha ett jobb och flytta hemifrån. Kanske inte är så lätt med jobb, jag vet!! Jag saknar min man och vill vara med honom, hur gör man då för att detta ska gå ihop och alla ska bli nöjda och glada. Ska man köpa en stor lägenhet så att barn och barnbarn, släkt och vänner ska få plats eller ska man köpa något som känns bra och rätt för tillfället. Vi kommer att ha ett extra rum som typ gästrum, där är barnen välkomna. Det finns även plats i vardagsrummet för en tillfällig säng om de vill komma hem. Är det så hemskt? måste man ha ett varsitt rum till dem som bara står och väntar på ifall de kommer. De är snart vuxna och vill klara sig själva och de tycker också att vi gör rätt som flyttar och tycker att det ska bli mysigt att tillbringa somrarna i Skåne. Vi har pratat mycket om det här för det har inte varit ett lätt beslut.
För mig och mannen känns inte detta som något problem, kan inte folk i våran omgivning sluta att ha åsikter och istället önska oss lycka till. Som sagt så har detta beslut varit svårt ändå, beslutet är taget och det skulle bli spännande och förhoppningsvis bra men nu har det blivit ett beslut som övergått i ångest, varför, gör vi rätt, sviker jag mina barn, är jag en dålig mamma för det här osv. Ja förvirringen är stor!!! Hur man än gör så gör man visst alltid fel i andras ögon!!!!!
Tanken från början var en större lägenhet, typ en 4:a men utbudet är inte så stort i dessa städer då vi vill ha något nytt och fräscht och vill inte heller lägga ut flera miljoner kronor på att bo. Denna lägenhet tyckte vi om, vi såg en framtid där och det kändes bra i hjärtat........
Vem ska man tänka på, vem ska man lyssna på, vem säger att det är rätt, vem kan veta hur vi känner, vem kan veta vad barnen tycker?????
Jag vet i alla fall att jag älskar mina barn och vill dem allt gott i världen. De kommer alltid veta att de är välkomna hem till oss, om det blir lite trångt så vad gör det. Huvudsaken de vet att vi gör det bästa för dem, för vi vill vara tillsammans, vi tycker om varandra och vi bryr oss om och ställer upp för varandra.

Tack för att jag fick skriva av mig detta och jag förstår om ni inte orkat läsa igenom allt ;o)
Nu ska jag ner i tvättstugan och fortsätta tvätta mina täcken.

Ha en bra dag och ta hand om er
Fridens Liljor

Livet hemma hos Linda sa:

Jag tycker att du/ni ska känna er JÄTTEnöjda med det här beslutet! Det är jättestarkt att ni vågar efter alla år i samma stad. Det är det verkligen inta alla som gör och de som har åsikter är kanske några av dem. Så var glada och nöjda med att ni har vågat ta steget. Jag önskar er i alla fall ALL lycka i nya staden:D



Många kramar

2009-11-23 @ 08:27:46 | http://lindablogg.blogg.se/
hps sa:

Vem ska man tänka på - tänk på dej själ och din familj, vem ska man lyssna på- lyssna på dina tankar, vem säger att det är rätt - det finns inget rätt eller fel , vem kan veta hur vi känner - det vet bara du, vem kan veta vad barnen tycker - det hoppas jag att dom talar om för er.

2009-11-23 @ 08:28:42 |
Mina sa:

Godmorgon gumman..Jag gillar din blogg jätte mycket för det kommer direkt från hjärtat..En bra blogg ska inte vara som alla andra..

Förstår att du blir förvirrad av alla i din närhet börjar tycka till..men det är ert val & ingen annans...Man ska inte bry sig vad andra tycker & tänker för det är vad som känns rätt för er familj :) Jag blir smått irriterad av att vissa människor inte kan ha vis åsikter för sig själva & var glad att ni är lycklig..Jag är glad att ni har hittat ett stället som passar er bra & att det kommer funka bra med era barn..Det är huvudsaken att er familj är överens :) Ha en skön måndag morgon.kram kram

2009-11-23 @ 09:31:51 | http://blondis81.blogg.se/
Tess sa:

Hej! Har läst din blogg en tid nu men aldrig kommenterat, men kände att jag ville nu. Vill först bara säga att jag gillar din blogg jättemycket. Sen tycker jag att ni ska lyssna på vad som är bäst för er familj och strunta i vad alla andra tycker och tänker..oj nu "tycker" visst jag också, men jag är helt och hållet på din sida! :-) Lycka till med allt och hoppas ni kommer trivas på ert nya ställe. Ha det bra! // Tess

2009-11-23 @ 10:29:45 |
mina sa:

Godmorgon gumman..

Ja det är klart man vill det bästa för sina barn...Det är det som kallas kärlek mellan familjen..Skönt att man bryr sig än inget alls..Hoppas att du får en skön måndag.Ja det ska bli så underbart när min prins är hos oss..längtar jätte mycket..kram kram

2009-11-23 @ 10:39:09 | http://blondis81.blogg.se/
Susanne sa:

Tess:

Roligt att du gillar min blogg och jättekul att du äntligen lämnar ett litet avtryck :o)

Jag lyssnar på mitt hjärta men det är alltid svårt när det gäller sina barn, man kan liksom inte klippa navelsträngen bara så där och då blir det så jobbigt när folk har åsikter.

Ha en bra dag



Kram till dig

2009-11-23 @ 11:11:42 | http://gronanyanser.blogg.se/
Annas inspiration sa:

Hej fina Susanne!



Tråkigt att dessa tankar fått grepp om dig, ni ska göra vad som är rätt för er familj! Ni har pratat i genom det så ni är alla överens, låt inte andras åsikter ta energi.



massor med kramar till dig

2009-11-23 @ 11:49:16 | http://annasinspiration.blogg.se/
camilla sa:

Ni ska göra det som känns bäst för er.

Skit i vad alla andra tycker och tänker.

Alla tycker vi olika så det går inte att göra alla till lags.

Huvudsaken att ni gör det som känns bäst för er och DIN familj.

Ha det bra och kram på dig!

2009-11-23 @ 11:57:28 | http://cammo69.blogspot.com
Annas inspiration sa:

Usch ja det är inte alltid lätt, tråkigt att folk ska lägga sig i.



Ni ska se fram emot flytten, era barn är stora det kommer går bra. Det går alltid att skaffa ett större boende om ni märker att det känns för litet men så ska ni inte tänka från början!



Massor med kramar

2009-11-23 @ 12:17:22 | http://annasinspiration.blogg.se/
Gabriella sa:

Det här är ett beslut ni tagit tillsammans. Om dina barn inte tyckte det var okej vet jag med all säkerhet att de skulle säga till.

Jag tycker inte att du ska ha någon ångest, utan se fram emot flytten istället.

Du är ingen dålig mamma på något sätt alls, det vet jag.Du sviker verkligen inte dina barn heller. Du har 2 vuxna killar som är tillräckligt mogna för att klara sig själva.



I Skåne kommer ni att ha en trea, det räcker gott och väl för att dina barn ska komma och hälsa på och sova över hos er.



Må inte dåligt, det tar för mycket energi!

Kram

2009-11-23 @ 12:54:59 | http://gabriellamalki.blogg.se/
Josefine, Blåeld sa:

"Finns det hjärterum, finns det stjärterum!" : )



Lyssna inte på omgivningen, de är säkert mest avundsjuka för att ni vågar ta steget och inte de! Kör på med denna lägenhet om den känns rätt för er!



Kramar!!

2009-11-23 @ 13:35:47 | http://blaeld.blogg.se/
VaGö sa:

Gör som du tänkte från början. Det brukar bli bäst. Kanske många är avundsjuka på att Du vågar. Gör Du inte det här kommer Du att ha ångest för det. Det Du inte gör nu kommer aldrig att bli av sen. Lycka till. Kramar VaGö.

2009-11-23 @ 14:10:58 |
Fru Evelina sa:

jag tycker du tänker helt rätt, dina barn är som sagt stora!! du kommer ju alltid ha plats för dom och ta emot dom med öppna armar oavsett och det är det viktigaste =)!



har mailat o-råsa och de skulle kolla upp ditt paket, det ska vara skickat iaf!



kram

2009-11-23 @ 16:56:34 | http://happilyeverafter.se
Emma sa:

Ni ska göra de som känns rätt i era hjärtan!!

Lyssna inte på dom,även om de är svårt.

Det tar ju så mycket onödig kraft från dig/er.



KRAMIS

2009-11-23 @ 19:10:24 | http://jemsi.blogg.se/
Cicci sa:

Jag tycker absolut inte ni gör fel. Dina barn är vuxna och klarar snart sig själva. Varför ha då 2 tomma rum som bara kostar en massa pengar.

Man ska följa sitt hjärta och inte lyssna på andras prat!



Kramar

2009-11-23 @ 19:33:21 | http://mittfonster.blogg.se/
Daniel - favvorit kusinen =) sa:

Susan! Jag måste säga att jag tycker att ni gör ett klockrent beslut, Följ Hjärtat! Ser fram emot att komma ner o hälsa på någon gång! Hälsa familjen och lyssna inte på vad alla andra säger =) Kram från Danne!

2009-11-23 @ 20:41:55 |
MANGE sa:

jag tycker ni ska göra precis som ni själva känner. Skit i vad dom andra tycker.Det är erat liv o ni som bestämmer. Många kramar

2009-11-24 @ 14:17:31 |
cecce sa:

Usch...det var det dummaste jag hört. Blev nästan arg när jag läste...inte på dej alltså:-)

Det kommer gå jättebra. Du tänker rätt, de andra tänker fel! Klart du vill va med din man!!

Å som jag sagt innan - tycker du är modig!!!



Lovar det ordnar sig.

Nu är jag i oskarshamn! Ska bli skönt med lite ombyte. Ska bli trevligt att prata med dej på riktigt snart!



Kram

2009-11-24 @ 17:07:29 | http://ceccesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0