Rosépepparbiffar
Dagens mat....
Detta är ett recept som som vi gillar.
Här får ni receptet:
Rosépepparbiffar
4 portioner
600 g nötfärs
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
1/2 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning
salt
Sås
1 msk rosépepparkorn
1 msk margarin
1 köttbuljongtärning
1 1/2 dl mjölk
1 dl créme fraiche
1 msk tomatpuré
soja
salt
Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla en kort stund. Skala och riv alt finhacka löken. Blanda ingredienserna till färsen, smaka av kryddningen. Forma små biffar, lägg dem på en vattensköljd skärbräda eller bakplåtspapper. Stek biffarna i matfett på medevärme. Lägg upp dem på fat och varmhåll.
Fräs pepparen till såsen med matfettet i ett par minuter. Smula ner buljongtärningen, rör i mjölk och créme fraiche. Låt såsen småputtra i 5 minuter. Smaka av med tomatpuré, soja och salt. Häll såsen över biffarna och servera med klyftpotatis och en god sallad.
Lycka till!
Detta recept är från Viktväktarnas Familjekokbok och då ska man använda lättmjölk och 8% cremé fraiche och det gör inte jag ;o)
ha ha...och det gör INTE jag heller...kanske borde men..
Det såg smaskens ut!
Kramar!
Ser ju smaskigt ut. Gillar rosépeppar men har "glömt" bort att använda det känner jag nu! Förstår att du inte hittar rätta känslan för julen nu när du ska flytta. Hoppas vi hittar vita kulor till dig med.
Hoppas du haft en bra kväll!
Kram
Mmm! Blir ju sugen.
Tack för ditt tips. Kanske blir biffar & god sås till söndagmiddag?! : - )
Rosepeppar är något som jag inte använder så ofta. Men som jag tycker är väldigt gott!
Hoppas du njuter av solsken idag igen, här regnar de.
Kramisar
Oj,vad det såg gott ut.
Det där ska jag prova.
Tack för tipset.
ha en underbar söndag och kram på dig!
Det låter/ser jättegott ut!
Rosépeppar som är såå gott.
Måste testas i veckan, tack för tipset.
Ha en skön söndag!
kram