Chili con carne
Middag på en halvtimme......
Detta är en perfekt middag när man vill att det ska gå fort.
Här får ni receptet:
Chili con carne
4 portioner
2 gula lökar
2 msk olja eller margarin
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 dl vatten
1 dl tomatpuré
1 buljongtärning
11/2 msk chilipulver
1 tsk oregano
2 burkar vita bönor i tomatsås
kajennpeppar
salt och svartpeppar
Hacka den gula löken och fräs den guldgul i matfettet i en gryta. Pressa vitlöken och tillsätt den. Smula i färsen och låt den få färg under omrörning. Häll i vattnet och tillsätt tomatpurén, buljongtärningen, chilipulver och oregano. Sjud alltsammans några minuter. Vänd ner vita bönorna i grytan och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med lite kajennpeppar, svartpeppar och salt.
Servera med en god sallad och gärna en klick créme fraiche eller gräddfil.
Lätt som en plätt!!!!
Smaskigt det ser ut, var länge sedan jag åt chili con carne så det får det bli till att laga någon dag!!
Ha en skön torsdagkväll
Kramar Bella
Har sagt det förr..säger det igen! Vet ingen som tar så fina bilder som du!
Kram