Sirapslimpa


Hembakat bröd, kan det bli bättre......



Här bakas det för fullt, hembakat är ett måste till julen ;o)
Idag har jag provat två nya recept som jag hittat i boken "a piece of cake" av Leila Lindholm.
Det ena kommer här:

Sirapslimpa
2 bröd
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
5-7 dl rågsikt

1. Smält smöret och blanda det med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar eller på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 40 minuter.
7. Grädda bröden i mitten på ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tide så att de inte blir för mörka.

Det luktar underbart i lägenheten just nu kan jag lova och limporna är så mjuka och fina :o)
Blir perfekt med en skinkskiva och lite senap på ;o)


Cicci sa:

Har också bakat det brödet och det är så gott och saftigt. Jag, själv har också bakat bröd idag. Förra gången jag besökte kusinen din fick jag smaka på hennes Hurtbulle. Jättegott och det tog endast en timme att göra!



Kramar

2009-12-20 @ 17:09:44 | http://mittfonster.blogg.se/
Annas inspiration sa:

Låter smaskens!



hoppas du har en mysig fjärde advent

stor kramis

2009-12-20 @ 17:49:02 | http://annasinspiration.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0