Mera matbröd
Ytterligare en limpa med en massa gott i...........
Nu kommer den andra sortens bröd som jag bakat idag.
Saftig lingonlimpa
2 bröd
4 dl varmt vatten
2 dl lingonsylt
1 dl olivolja
1/2 dl ljus sirap
1 kapsyl ättika
1 msk salt
1 msk kummin
1 msk hela fänkålsfrön
2 dl russin
1 dl linfrön
1 pkt (12g) torrjäst
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
10-11 dl vetemjöl special
1. Blanda 40-50 grader varmt vatten, lingonsylt, olivolja, sirap, ättika, salt, kryddor som stötts i mortel, russin och linfrö i en bunke.
2. Blanda torrjästen med grahamsmjöl, rågsikt och vetemjöl och rör ner det i vätskan lite i taget tills degen går ihop. Den ska vara lite kladdig.
3. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca i 1 timme.
4. Baka ut på ett välmjölat bakbord till två limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i smorda avlånga brödformar.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 11/2 timme.
7. Grädda limporna gyllene i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Nu har jag bakat klart för idag. Nu ska jag städa av lite i badrummet då det kommer en reparatör som ska försöka laga vår tvättmaskin som typiskt gått sönder nu när vi flyttar om 8 veckor!!!
Halv nio blir det Leilas jul på tv och hon ska visst baka cupcakes, me like :o)
Ha en bra kväll alla fina bloggare
Kramen
Ann-Louise sa:
Mmmm låter gott med skinkmacka! Snart dax!
Själv hinner jag inget, flänger bara runt känns det som ha, ha.
Ha en fin kväll vännen.
Kramar
cecce sa:
Oj vad du bakat!
Oj, vad det ser gott ut!
Oj, vilka foto!
Oj, nu känner jag att jag vill baka bröd!
Oj, hur ska jag hinna det??
Sov gott min vän!!
Kram
Camilla sa:
Oj,vad du bakar och stå i.
För mig blir det bara tvättning och städning och handling som står på mitt schema i dag.
Ha en bra dag.
Kram på dig!
Josefine, Blåeld sa:
Det är så gott med hembakt bröd - men tyvärr blir det sällan jag bakar bröd, blir mer kakor...
Kramar!
Susanne P sa:
Jag känner doften av nybakat bröd ända hit till Ö-vik...
Vinden måste ligga på åt rätt håll...
Mums!
Kram