Mintchokladkaka
After Eight.....
Mintchokladkaka
"En tunn och härligt seg kaka med rejäl mintsmak. Kan gärna bakas dagen före servering och blir bara godare för ar dag som går"
100 g smör eller margarin
100 g mintchokladkakor t.e.x After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
Glasyr
150 g mintchokladkakor t.e.x. After Eight
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan choklabalndningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan från ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Servera kakan med en klick grädde.