LCHF tårta
Vacker blev den....
Idag har jag bakat en LCHF tårta med en marängbotten, vaniljkräm, blåbär, hallon och jordgubbar.
Istället för socker använder jag sukrin och visst blev den fin men inte tycker jag att det blir samma smak som när man bakar med riktigt socker!!! Gästerna tyckte om den och tog två bitar :)
Det positiva med detta socker är att inte blodsockret skjuter i höjden och det är kanske det som gör att det inte smakar lika gott....ovana jag vet inte???
Här ska ni i alla fall få receptet:
LCHF tårta
4 äggvitor
3 droppar ättiksprit
11/2 dl sukrin
Olja tillbakplåtspappret
1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Vispa äggvitor och ättikssprit till hårt skum
3. Rör i sukrinet. Bred ut på oljat bakplåtspapper
4. Grädda ca 60-70 minuter
5. Ta försiktigt bort bakplåtspappret
6. Dela marängen rakt över
7. Bred vaniljkrämen på den ena bottnen och lägg på den andra
8. Bred över grädden
9. Garnera med en massa bär som hallon, blåbär och jordgubbar
Fyllning
vaniljkräm
5 dl grädde
2 dl hallon (jag blandade en stor mängd blåbär, hallon och jordgubbar)
Vaniljkräm
4 äggulor
1 dl sukrin
1 dl grädde
0.5 tsk vanilj
125 g smör
1. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
2. Sjud tills det tjocknar. Rör hela tiden annars bränns krämen lätt.
3. Rör sedan i smöret bitvis och låt krämen, gärna i kylen så att den inte blir rinnig.
4. Rör om ibland så att krämen inte delar sig.
Linda - Harmony Home sa:
Grattis på födelsedagen!! Hoppas du har haft en fin dag. Den tårtan ser inte alls dum ut:)
Kram /Linda
Anonym sa:
Ser jättefin ut. Säkert god också:-)
Kramar