Kyckling med rosmarin och chevré
LCHF...
Dagens middag, kyckling med rosmarin och chevré. Riktigt gott var det också.
Annars har dagen varit lugn, legat i sängen och läst en bok med regnet smattrande utanför fönstret.
Nu är första boken läst av de sex nya jag köpt inför semestern ;)
Här kommer receptet på kycklingen:
Kyckling med rosmarin och chevré
4 portioner
500-600 g kycklingfilé
rivet skal av 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 paket bacon
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
smör, olja
1 purjolök
2 dl vispgrädde
2 dl Arla creme fraiche med smak av rosmarin, honung och chevré
några kvistar rosmarin
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingfileérna i lite större bitar.
Stek baconet tills de fått lite färg och tillsätt sedan skivad purjo och fräs ett tag.
Lägg sedan i hackad vitlök, hackad rosmarin och rivet citronskal.
Salta och peppra och koka upp med creme fraiche och vispgrädde.
Stek kycklingbitarna i olja och smör tills de får fin färg.
Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och häll över såsen.
In i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en krispig sallad och njut.