Kolapannacotta med pecannötter

Supergott....
 

Nu kommer receptet som jag lovade er i veckan, bättre sent än aldrig ;)
 
Kolapannacotta med pecannötter
8 stycken
1 dl nutella + 3 msk grädde
1 burk kondenserad mjölk sötad (ca 400g)
5 dl vispgrädde
41/2 gelantinblad
 
Karamelliserade pecannötter
1 påse pecannötter
4 msk sirap
2 msk strösocker
2 nypor flingsalt
 
Dekorera med lingon eller andra bär
 
Gör så här:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca fem minuter.
Värm upp grädde och kondenserad mjölk tillsammans, den ska inte koka men blir ordentligt het.
Krama ur gelantinbladen och lägg ner dem i mjölkblandningen och låt dem smälta samman.
Rör ihop Nutella och grädde ( grädden är för att nutellan inte ska bli så hård i kylskåpet)
Fyll glasen med ca 1 msk eller mer av Nutellan.
Häll sedan försiktigt ner pannacottan i glasen och ställ sedan kallt i 4 timmar.
Under tiden kan du göra de karamelliserade pecannötterna.
Grovhacka nötterna.
Hetta upp en panna och häll i nötter,sirap, socker och salt och låt det sedan bubbla ett par minuter under omrörning.
Ta fram en bakplåtsklädd plåt och fördela nötterna jämt där.
Ställ in i ugnen ca 5-10 minuter, de ska bara få fin färg och dofta nötigt.
Låt svalna.
Jag hackade sedan ytterligare då jag inte la nötterna var för sig på plåten, för pilligt för mig ;)
 
Servera med nötterna och färska syrliga bär
Jättegott
 
 
 

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0