Ljust matbröd


Enkelt och gott...

Här kommer ett recept på ett enkelt och gott bröd som är bakat på Manitoba Cream mjöl.

Ljust matbröd

50 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 msk honung
2 tsk salt
1/2 dl olivolja
800 g (ca 11 dl) Manitoba Cream mjöl

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, honung, salt och olivolja. Rör i mjölet.
Arbeta degen slät och smidig i maskin. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.
Forma till limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter.

Ät och njut
Linda - Harmony Home sa:

Smarrigt!



Nae tack, jag har en Iphone som jag är supernöjd med, men tack för att du frågade:)

Kul med lite nya leksaker:)



Kram/Linda

2011-01-23 @ 22:29:52 | http://harmonyhome.blogg.se/
cecce sa:

Nästan exakt så bakar jag mitt bröd...fast jag har 2 dl vetesurdeg och 1 msk salt i också:-) Det blir urgott. Tror jag bakar det minst 2 gånger i veckan eftersom jag har en hel drös brödälskande ungar i boet!



Jag är hemma och vabbar idag. Faktiskt lite skönt.



Kram

2011-01-24 @ 08:05:25 | http://ceccesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0