Rissallad med borlottibönor och avocadosalsa


Dagens lunch....

Vilket underbart väder det är idag, solen skiner och det är så varmt. Det blåser inte ens i Skåneland idag :o)
Jag har varit ute och cyklat och plockat lite höstfint till min dörrkrans, dock hittade vi ingen mossa i detta land där det finns så ont om skog :( Det blev att åka till Blomsterlandet och köpa några påsar.

Väl hemma blev det att laga en ny rätt och vegetariskt blev det igen, gott, starkt men koriandern kan man vara utan!!!
Här kommer receptet:

Rissallad med borlottibönor och avocadosalsa
2 personer
75 g basmatiris
2 vitlöksklyftor (hackade)
1 msk chipotlepasta (t ex Santa Maria)
1 burk borlottibönor (400g avrunna och sköljda)
2 msk äppecidervinäger
1 msk flytande honung
salt och peppar

1 avocado
1/2 rödlök (skivad)
1 msk inlagda jalapenos (hackade)
saft från 1 lime
en näve färsk koriander

Koka riset enligt anvisning på paketet. Fräs vitlöken med chipotlepastan i en teflonpanna några minuter. Lägg i bönorna, äppecidervinäger, honung, salt och peppar. Låt koka ca 5 minuter så att smakerna tar fart.
Blanda avocado, rödlök, jalapenos och limejuice. Fördela riset på två tallrikar, skeda upp bönröran, klicka på avocadoröran och strö över koriander.

Enkelt och gott
Lycka till!!!

Önskar er en fortsatt trevlig lördag
Kraaaaaaaaaaaaam
Cilla sa:

Sv:Tackar! Då fixar jag det:)

Kram

2010-10-09 @ 17:37:42 | http://cillapilla.devote.se
Marie sa:

Mmmm, vilken smaskig vegetarisk rätt!



Här har vi ätit skaldjur i kväll,en ganska mager variant... men efteråt blir man ju så sugen på nåt sött:( Har precis stoppat i mig några rutor chilichoklad:(



kram!

2010-10-09 @ 19:17:30 | http://sjovreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0