Rabarberkaka med cashewnötter


Mmmmm.....

Solen försvann och jag känner mig riktigt rastlös, varför måste man alltid ha något på gång när man har semester. I vanliga fall när jag är ledig ensam går det så bra men när mannen också är ledig vill jag göra saker varje dag!!!! Visst kan jag städa men hur kul är det ;o)
Ska i alla fall visa receptet på denna kaka som jag bakade för några veckor sedan.

Rabarberkaka med cashewnötter

Saftig kaka med rabarber och krispiga nötter på toppen
50 g smör
50 g rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
1 dl rostade salta cashewnötter
Garnering
florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa olja och rumsvarmt smör med en mixer. Rör ihop blandningen med socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
2. Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan.
3. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Sikta över florsocker vid servering.

Lycka till

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0