Pepparkaksbiscotti


Juligt....

Eftermiddagens bak resulterade i dessa pepparkaksbiscotti....älskar att prova nya recept :)
Är någon sugen på att baka dessa så kommer receptet här:

Pepparkaksbiscotti
ca 40 stycken
3 ägg
3 äggulor
3-4 dl strösocker
3 msk färdigblandade pepparkakskryddor
ca 8 1/2 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker

äggvita till pensling

Värm ugnen till 180 grader. Vispa ägg, äggula, socker och kryddor pösigt i en skål, använd helst elvisp. Blanda mjöl och bakpulver samt salt och vaniljsocker, och vänd försiktigt ner det i äggblandningen. På ett mjölat bakbord görs 4 ganska kletiga rullar, ca 20 cm långa och 2 1/2 cm breda. Lägg över rullarna på mjölad plåt, jag använde bakplåtspapper. Pensla med äggvita och grädda i 20-25 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Ta ut plåtarna och låt längderna svalna i 5-10 minuter. Skär dem sedan med en skarp kniv i ca 40 skivor på snedden. Lägg tillbaka skorporna på plåten och eftergrädda 10-15 minuter i ugnen, vänd dem efter halva tiden. Låt torka ordentligt i eftervärmen.

Lycka till!
cecce sa:

Mmm...mumsigt värre:-) Älskar ju pepparkakor så dessa hade nog passat mej. Dessvärre hinner jag inte baka så mycket nuförtiden. Lite annat har fått gå före. Men det kommer...var så säker:-)



Ja du..på fredag hoppas jag att allt som är med huset ska va klart. Det ska bli sååå skönt:-) Du kan inte ana. Har tänkt på dej och ditt nya jobb. Vi måste höras!!



Kramar:-)

2010-12-15 @ 22:48:17 | http://ceccesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0