Dofter!


Underbara liljekonvaljer

Idag när jag kom hem från jobbet och öppnade dörren slogs jag av doften av liljekonvaljer. Tänk vad denna lilla bukett kan tillföra ett helt hem:) Läste något intressant i en tidning igår om dofter.
I vår näsa finns det mellan 500 och 1000 receptorer för dofter. En  människa med gott luktsinne kan känna ungefär 10 000 olika dofter och antagligen få lika många reaktioner på det. Doftupplevelserna transporteras via särskilda nervbanor till hjärnan, där de identifieras och ges ett namn, varje doft har nämligen sin egen kod. När budskapet om doftupplevelsen identifieras går den vidare till andra delar av hjärnan där den väcker olika reaktioner. Luktsinnet är det sinne som starkast talar till våra känslor. Människokroppen är fantastisk!

Idag har jag varit så himla trött, så efter Greys anatomy blir det natti natti för mig.

Nu ska jag laga mat och det blir en enkel och snabb Thairätt. Eftersom jag lagar mat hela dagarna är det inte alltid så roligt att komma hem och börja om igen.

Här blåser det nästan storm emellanåt!

Fridens liljor på er
Ann-Louise sa:

Jag har en bukett hemma också som sprider sin doft i hela huset! Underbart. Och jag håller helt med om att vi människor är fantastiska! Så sällan det blir fel i våra kroppar ändå trots all invecklad mekanik!



Förstår att du inte orkar laga mat hemma på samma sätt som på jobbet! Jag jobbar inte med mat och tycker det är jobbigt komma på dagens rätt varje dag ;).

Är du kock då?



Kramar

2009-05-27 @ 18:47:57 | http://annlouisesvarld.blogg.se/
jessi sa:

Här blåser det med! Vad intressant fakta om dofter. det sägs ut att det är genom dofterna vi väljer partner. säkert sant!



kram

2009-05-27 @ 19:26:49 | http://lyckoljus.blogg.se/
Ann-Louise sa:

Vadå "bara" kokerska!! Du gör ju ett hedersvärt jobb varje dag!! Mycket strongare än alla gourmetkockar tycker jag. Sträck på dig!



Kram

2009-05-27 @ 21:02:57 | http://annlouisesvarld.blogg.se/
Josefine sa:

Åh, liljekonvaljer doftar ju helt underbart!

2009-05-28 @ 12:32:11 | http://blaeld.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0